Çarşamba, 13 Haziran 2018 10:24

REHBERLİK- "SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ"

(0 oy)

Değerli velilerimiz,

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Yükselen Koleji Rehberlik Birimi çalışmaları kapsamında, Mayıs ayı “Serbest Zaman Etkinlikleri”(Oyun Becerileri, Fiziksel Etkinlikler, Sosyal Etkinlikler, Zihinsel Etkinlikler, Teknoloji Kullanımı) konulu temamız, rehber öğretmenler tarafından tüm sınıf düzeylerinde istasyon çalışması şeklinde işlenmiştir.

Yaz tatilinde veliler olarak dikkat edilmesi gereken husus, çocukların tatillerini tatil gibi geçirmelerini sağlamaktır. Yaz tatili, çocukların dinleneceği, eğleneceği ve enerji depolayacağı bir süreç olmalıdır ki yeni döneme motive olmuş bir şekilde başlasınlar. Ancak bu süreci tamamen verimsiz geçirecekleri ve bu süreçte sorumluluklarını bırakacakları anlamına gelmez.

Çocukların bol bol oyun oynamaları sağlanmalı, fakat tatil süreci sürekli televizyon izledikleri ve bilgisayar oyunu oynadıkları bir zamana dönüşmemeli. Televizyon ve bilgisayar oyunu kısıtlaması sadece okul dönemine özel bir durum değil, bu yaş çocuklarının gelişim ve dikkat problemlerinin önlenmesi açısından önemlidir. Bu nedenle çocukların beş duyusunu da harekete geçirecek sokak oyunları oynamalarına fırsat tanınmalı. Bununla birlikte çocukların yeni insanlarla tanışmalarını ve farklı sosyal çevrelere girmelerini sağlanabilir. Okul döneminde yapmak istediği ve yapamadığı aktivitelere odaklanılabilir. Bu nedenle mümkünse çocukların keyif aldığı bir sanat ve bir de spor dalından olmak üzere kurs ya da sosyal etkinliğe yönlendirebilir. Ayrıca, çocuklarınızla birlikte aile etkinlik günleri ayarlanabilir (Örneğin; sinema, tiyatro, müze ve piknik günleri).

Yaz tatili çocuklara kitabı sevdirmek için iyi bir fırsattır. Çocukların sevdiği kitapları birlikte belirleyip her gün kitap okuma saati yapılabilir ve kitaplardan öğrendiklerini paylaşmaları sağlanabilir.

Çocuklarımızla birlikte iyi tatiller dileriz.

Saygılarımla,
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Yükselen Eğitim Kurumları