Perşembe, 02 Kasım 2017 12:57

EKİM AYI TEMASI REHBERLİK ÇALIŞMASI

Değerli velilerimiz,

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Yükselen Koleji Rehberlik Birimi çalışmaları kapsamında, Ekim ayı “Okul Kültürü ve Sosyal Yaşam” (Okula Aidiyet, Uyum Becerilerinin Artırılması, Okul ve Toplum Yaşamında Kurallar ve Sosyal Yaşam Becerileri) konulu temamız, rehber öğretmenler ve diğer öğretmen gruplarımız tarafından okulumuz konferans salonunda tüm öğrencilerimize drama ve sunum şeklinde işlenmiştir.

Bu temaları pekiştirmek amacıyla, evde sizlerin de bu konuların üzerinde durmanız faydalı olacaktır. Bu nedenle evde okula aidiyet ve okul kültürünü destekleyecek sorular sorulabilir. Örneğin; “Sence sizin okulun, diğer okullardan farkı nedir?”, “Okulda öğrencilerin hep mutlu olduğunu görüyorum, sence onları neler mutlu ediyor?” veya “Okulda değişmesini istediğin şeyler için, sen neler yapabilirsin?” gibi.

Ayrıca, çocuklarımızın okul ve toplum kurallarını benimsemesi için hikâye tamamlama etkinliği yapabilirsiniz. Örneğin;

“Minik tavşan, okula gitmek için mutlulukla yürürken karşılaştığı sincap: “Neden bu kadar mutlusun çok mu güzel bir yere gidiyorsun?” der. Tavşan da: “Çok güvende ve mutlu hissettiğim okuluma gidiyorum, orada onu sağlayan kurallar var” diye cevap verir. Sincap: “Hangi kurallar var?” diye sorar. Tavşan demiş ki… diye hikayeyi yarım bırakabilirsiniz. Daha sonra “Sence tavşan ne demek istemiş?” diyerek çocuğunuzun bunun üzerinde düşünmesini ve paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, bu tür yarım bırakılmış hikâyeleri farklı konular için de uyarlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra sizde evde aile toplantıları düzenleyerek, evinizin kurallarını hep birlikte belirleyebilirsiniz. Bu yöntem ile çocuklarımız, çeşitli sosyal alanlarda; evde, okulda, dışarıda ve çeşitli sosyal etkinliklerde kurallı yaşamanın gerektiğini daha kolaylıkla benimseyebilirler.

Saygılarımızla,

Yükselen Eğitim Kurumlarıİlkokul Rehberlik Servisi

Kategori Rehberlik

Değerli Velilerimiz,

2017-2018 Eğitim yılında Yükselen Koleji Rehberlik Birimi çalışmaları kapsamında, Eylül ayı temamız olan “kişisel sınırlar” (Tuvalet eğitimi, öz bakım, bedeni tanıma ve koruma) rehber Öğretmenleri tarafından tüm sınıf düzeylerinde çalışılmıştır. Bu temaları pekiştirmek amacıyla, evde sizlerin de bu konuların üzerinde durmanız faydalı olacaktır.

Rehberlik Servisi

Yükselen Eğitim Kurumları