Steve Jobs “Bu ülkedeki herkesin bilgisayar programlamayı öğrenmesi gerek, çünkü insana düşünmeyi öğretir.”

Algoritma, robotik kodlama, elektronik, robot tasarım, 3 boyutlu tasarım ve kodlama ile oyun tasarımı gibi beceriler önümüzdeki yılların okuma yazma gibi en temel becerileri arasında yer alacak. Bu temel beceriler kapsamında 6-10 yaş arasındaki çocuklarımızı kodlama ve robotik eğitimleri ile 21. yy becerilerine sahip, algoritmik düşünme becerilerini geliştiren, sistematik düşünmeyi ve planlamayı öğrenen, olay ve durumlar arası ilişkileri görmeyi sağlayan, yaratıcı düşünen, ortak çalışabilen, kodlama becerilerine sahip, makinelerin çalışma mantığını kolay kavramalarını sağlayan ve üreten nesiller olarak yetiştirmek temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Temel bilgisayar kullanım becerilerine sahip öğrencilerimiz, interneti doğru ve etkin kullanmakta, bunun yanı sıra “Microsoft Showcase School” olarak temel Microsoft eğitimine önem vermekte bu kapsamda Office programlarını (Ms Word, Ms Powerpoint ve Teams) öğretmekte ve bu becerileri kazanan çocuklarımıza sertifika vermekteyiz.

Perşembe, 16 Ekim 2014 20:10

1.SINIFLAR ZÜMRESİ EĞİTİM POLİTİKASI

Birinci sınıflar olarak önceliğimiz, çocuklarımıza okulu sevdirmek, onların okula mutlulukla gelmelerini sağlamaktır.Bunun yanında severek okuma yazma öğretmek, matematik becerilerini geliştirmek ve hayata dair bilgiler edindirmektir. Doğaya ve tüm canlılara saygı duymayı, tasarrufu, çevreyi temiz tutmanın önemini aşılamak; en önemlisi de Atatürk’ün açtığı yoldan ele ele yürüyerek, onun ışığıyla aydınlanmaktır.
"Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir."
                                       MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Öğrencilerimizin; yaparak yaşayarak bilgiyi kendilerinin inşa ettikleri bir ortamda eğitim alması amaçlanmaktadır. Öğretmenin bu aşamadaki rolü ise öğrenciyi bulunduğu noktadan daima ileriye götürecek bir rehber olmasıdır.
Öğrencilerimizin akademik açıdan gelişimleri yanında sosyal becerilerinin de gelişmesine aynı oranda önem veren eğitim anlayışımız İle öğrencilerimizi çeşitli sanatsal faaliyetlere yönlendirmek yegane amaçlarımız arasındadır.
Okuyan, araştıran, bilimin ışığı doğrultusunda ülkesini seven bireyler yetiştirmek ve onları hayata hazırlamak en temel görevimizdir.
Özel Yükselen İlkokulu 3. sınıflar olarak Milli Eğitim Temel Kanunu'nun belirlediği genel amaçlar çerçevesinde kendisine, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı, ülkesini ve milletini seven, laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerine ve Atatürk İlkeleri'ne bağlı çağdaş bireyler yetiştirmeyi amaçlar. 3. sınıf öğrencilerimizin ;
Görevlerini ve sorumluluklarını bilen, yerine getiren,
Kültürel ve etik / insani değerlere sahip çıkan,
Çevresindeki kişilere ve toplumsal olaylara karşı duyarlı, Özgüveni gelişmiş, sorumluluk ve haklarının bilincinde, insani değerleri benimseyen ve yaşantısına yansıtan,
Bireysel donanımının ve gereksinimlerinin farkında olarak doğru seçimler yapabilen ve kendisine uygun/gerçekçi hedefler koyabilen,
Hem kendisi, hem de başkaları hakkında olumlu, gerçekçi ve tutarlı düşüncelere sahip,
Boş zamanını iyi değerlendirebilen,
Spora ve sanata ilgili ve duyarlı,
Teknolojik olanakları, yaratıcılığını ve verimliliğini geliştirmek için kullanabilen,
Akademik dürüstlüğü önemseyen ve bilgi paylaşımını kurallarına göre uygulayan,
Aklın ve bilimin rehberliğine inanan,
Ulusal kimliğinin ve değerlerinin bilincinde olan,
İnsan haklarına saygılı
Duygu ve düşüncelerini saygın bir yaklaşımla ifade edebilen,
Sevgi dolu, mutlu, kendisi ile barışık birey olmayı öğrenen,
İlgi ve yetenekleri doğrultusunda üretken ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirilmesi temel hedeflerimiz arasındadır

4. sınıflar olarak eğitim politikamız, öğrencilerimizin akademik başarısı için derslerimizi teknolojik imkanlarla ve etkinliklerle donatarak, öğrenci merkezli ve eğitici öğretici işlemenin yanı sıra topluma duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, sorumluluk bilinci ve özgüveni gelişmiş, sorgulayan ,araştıran, çözüm odaklı bireyler olarak yetişmesidir.