Cuma, 22 Ocak 2016 20:16

OKUL AİLE BİRLİĞİ

Değerli Velilerimiz,

Ailenin eğitim ortamlarındaki etkin katılımının en önemli aracı Okul-Aile Birlikleridir. Okul-Aile birlikleri okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velilerinden oluşur. İsteyen veliler okul-aile birliği seçimlerine katılarak görev alabilirler. Okul-aile birliği, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek üzere kurulur.

Birliğimizin en temel hedefi; öğrencilerimizin, Türk Milli Eğitimi’nin genel amaçları ve temel ilkeleri ile Atatürk İnkılâp ve İlkeleri doğrultusunda yetiştirilmeleri için, okul yönetimi, öğretmenler, veliler ve aileler arasında gerekli işbirliğini yaparak, güçlü ve etkin bir iletişimin kurulmasını sağlamak ve bunu destekleyen çok yönlü çalışmalar yürütmektir.

Hedeflerimizi gerçekleştirirken en büyük desteğimizin Yükselen Koleji İlkokul velileri olacağına yürekten inanan Okul Aile Birliğimiz her ay okulda toplanır.

Yükselen Koleji İlkokulu Okul Aile Birliğimiz Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği gereği 10 Eylül 2017 tarihinde toplanan Genel Kurul sonucunda seçilerek göreve başlamıştır.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

OKUL AİLE BİRLİĞİ BAŞKANI        Fırat Kenan ÖNGÜN