Çarşamba, 13 Haziran 2018 10:24

REHBERLİK- "SERBEST ZAMAN ETKİNLİKLERİ"

Değerli velilerimiz,

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Yükselen Koleji Rehberlik Birimi çalışmaları kapsamında, Mayıs ayı “Serbest Zaman Etkinlikleri”(Oyun Becerileri, Fiziksel Etkinlikler, Sosyal Etkinlikler, Zihinsel Etkinlikler, Teknoloji Kullanımı) konulu temamız, rehber öğretmenler tarafından tüm sınıf düzeylerinde istasyon çalışması şeklinde işlenmiştir.

Yaz tatilinde veliler olarak dikkat edilmesi gereken husus, çocukların tatillerini tatil gibi geçirmelerini sağlamaktır. Yaz tatili, çocukların dinleneceği, eğleneceği ve enerji depolayacağı bir süreç olmalıdır ki yeni döneme motive olmuş bir şekilde başlasınlar. Ancak bu süreci tamamen verimsiz geçirecekleri ve bu süreçte sorumluluklarını bırakacakları anlamına gelmez.

Çocukların bol bol oyun oynamaları sağlanmalı, fakat tatil süreci sürekli televizyon izledikleri ve bilgisayar oyunu oynadıkları bir zamana dönüşmemeli. Televizyon ve bilgisayar oyunu kısıtlaması sadece okul dönemine özel bir durum değil, bu yaş çocuklarının gelişim ve dikkat problemlerinin önlenmesi açısından önemlidir. Bu nedenle çocukların beş duyusunu da harekete geçirecek sokak oyunları oynamalarına fırsat tanınmalı. Bununla birlikte çocukların yeni insanlarla tanışmalarını ve farklı sosyal çevrelere girmelerini sağlanabilir. Okul döneminde yapmak istediği ve yapamadığı aktivitelere odaklanılabilir. Bu nedenle mümkünse çocukların keyif aldığı bir sanat ve bir de spor dalından olmak üzere kurs ya da sosyal etkinliğe yönlendirebilir. Ayrıca, çocuklarınızla birlikte aile etkinlik günleri ayarlanabilir (Örneğin; sinema, tiyatro, müze ve piknik günleri).

Yaz tatili çocuklara kitabı sevdirmek için iyi bir fırsattır. Çocukların sevdiği kitapları birlikte belirleyip her gün kitap okuma saati yapılabilir ve kitaplardan öğrendiklerini paylaşmaları sağlanabilir.

Çocuklarımızla birlikte iyi tatiller dileriz.

Saygılarımla,
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Yükselen Eğitim Kurumları
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             İlkokul Rehberlik Birimi

Kategori Rehberlik
Salı, 12 Haziran 2018 21:19

1. SINIFLARIN KARNE HEYECANI

Yorgun ama bir o kadar da keyifli bir yılı geride bıraktık. Okuma yazmayı öğrendik, matematikle tanıştık, laboratuvarda minik bilim çocukları olduk ve en önemlisi birey olmayı öğrendik. Gururlu bir şekilde aldık karnelerimizi...

Pazartesi, 11 Haziran 2018 09:59

4. SINIFLARIMIZ MEZUN OLDU

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında özel Yükselen İlkokulu olarak 4. Sınıf öğrencilerimizi mutlu ve gururlu bir şekilde mezun ederek ortaokula uğurladık. Tüm öğrencilerimize hayat boyu mutlu ve başarılı olmalarını temenni ederiz.

Cuma, 08 Haziran 2018 10:37

YAZ OKULU İHTİYAÇ LİSTESİ

Salı, 05 Haziran 2018 15:28

4. SINIFLARIMIZIN KARNE EĞLENCESİ

4. sınıf öğrencilerimiz için düzenlediğimiz karne partisinde öğrencilerimiz dans edip şarkı söyleyerek güzel bir dönemi eğlenceli bir şekilde kapattılar.

Salı, 05 Haziran 2018 15:07

ATÖLYE ÇALIŞMASINDAYIZ

2- 3 Haziran tarihlerinde Ankamall AVM’de okulumuz Görsel Sanatlar öğretmenleri tarafından ebru, kumaş boyama, takı tasarımı, çiçek ekimi, mandala, oyun hamuru gibi çeşitli etkinleri içeren atölye çalışmasında çocuklarımız büyük bir keyif aldılar.

31 Mayıs - 1 Haziran tarihlerinde M.E.B. Okul Sporları ve TSF 'nin düzenlediği "Ankara İl Okullar Arası Satranç Turnuvası"nda okulumuz 77 takım arasında 3. olmuştur.

Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Cumartesi, 02 Haziran 2018 12:26

SANAT GECEMİZ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ

Beşevler Meb Şura’da bu yıl 8.si düzenlenen ‘Geleneksel Sevgilerde Buluşalım Sanat Gecesi’ etkinliğine Özel Yükselen Eğitim Kurumları okul idarecileri, öğretmenler, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ve velilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Öğrenciler tarafından seslendirilen dünya şarkıları, dinleyicilere keyifli anlar yaşatırken; öğrencilerin farklı ülkelere özgü dansları da büyük beğeni topladı. Halk oyunları, okul orkestrası ve seslendirilen birbirinden güzel şarkılar velilerimiz tarafından çok beğenildi. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Salı, 29 Mayıs 2018 11:43

İNGİLİZCE DRAMA KULÜBÜ SAHNEDE

3. Ve 4. Sınıflar İngilizce Drama Kulübü öğrencilerimizin hazırladığı "Little Red Riding Hood", "Snow White" ve " Crazy Story" adlı İngilizce Drama gösterisini arkadaşlarına keyifli bir şekilde sergilediler.

Kategori İngilizce