Uyarı

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: /home/yukselenkoleji/ilkokul/images/etkinlikler/2017-2018/3.snf/3b/mtf

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/etkinlikler/2017-2018/3.snf/3b/mtf
Perşembe, 16 Ekim 2014 20:07

2. SINIFLAR ZÜMRESİ EĞİTİM POLİTİKASI

(6 oy)

“İnsanın iki gayesi olmalıdır, üretmek ve paylaşmak.”

Temel dersler disiplinler arası bir anlayış içinde işlenmektedir. Türkçe dersinde okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülmektedir. Okuma alışkanlığının kazanılması, etkin bir kelime hazinesinin oluşmasına, dilini etkin bir şekilde kullanmasına yardımcı olur. Dilini etkin bir şekilde kullanan öğrencilerimiz kendine güvenir, kendini dinleyiciler önünde rahatça ifade eder. Ayrıca öğrencilerimiz dilimizin kurallarını da öğrenmeye ve içselleştirmeye başlar. Kendini yazılı ve sözlü ifade edebileceği çalışmalar yapılır.

Matematik dersinde iki basamaklı doğal sayıları okuma, yazma, basamak ve sayı değerlerini tanıma çalışmaları yapılır. Yine iki basamaklı sayılar içinde dört işlem yapabilme becerisi kazandırılır. Matematik dersinde öğrencilerimizin analiz etme, sorgulama, düşünme ve problem çözme, neden-sonuç ilişkisi kurabilme becerilerini geliştirebileceği etkinklikler hazırlanır. Konulara uygun materyaller kullanılarak öğrencilerimizin ezberlemesi değil, konuyu sorgulayarak içselleştirmesi sağlanır.

Hayat bilgisi dersinde gerçek hayattan getirilen örnekler üzerinden öğrencilerimizin sorgulamaları, yorum yapmaları, çıkarımda bulunmaları sağlanarak kazanımlara ulaşılır. Bu derste öğrencilerimizin araştırma yapacakları, yaparak- yaşayarak öğrenecekleri, öz yönetim becerilerini geliştirecekleri etkinlikler ve küçük görevler hazırlanır. Gerçek yaşamlarında kullanabilecekleri temel becerileri kazanırlar.

Okunma 10693 defa Son Düzenlenme Salı, 20 Ocak 2015 16:02