Çarşamba, 22 Ekim 2014 20:50

SATRANÇ ZÜMRESİ EĞİTİM POLİTİKASI

(1 Oyla)

Satranç Hindistan’da tahmini 1500 yıl önce bulunmuş bir strateji sporu (oyunu) dur. Efsaneye göre Hindistan hükümdarı danışmanlarına, çocuklarının savaşta iyi düşünen başarılı birer general olmaları için bir yol bulmaları talimatını vermiştir. Satranç bunun sonucunda ortaya çıkmıştır. Ve yüzyıllar boyunca dünyadaki tüm ülkelere yayılmıştır. Diğer tüm oyunlar yok olurken satranç hala yaşamaktadır. Satranç eğlenceli olduğu kadar çocuklarımızın sosyal ve akademik başarılarını da doğrudan etkileyen bir spordur.

Akademik ve Sosyal Faydaları
• Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır.
• Süratlı doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olur.
• Kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler.
• Kendine güven duygusunu aşılar ve bunu geliştirir.
• Mücadeleci bir ruh yapısına sahip olmanın gerekliliğini benimser.
• Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha çok çalışmanın gerekli olduğunu öğretir.
• Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi, kazananı kutlamayı öğretir.
Satrancın yararlarını gösteren bu maddeler Yükselen Koleji olarak temel amaçlarımızdandır.

Satranç Dersi Ana Sınıfı Eğitim Politikası;
Ana sınıfı öğrencilerimizle satranç dersine başlarken satrancı sevdirmek ilk hedefimizdir. Satranç derslerinde ana sınıfı sonuna kadar bütün taşlar hareketleri puanları ve tahtadaki konumları öğretilmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerimizin kolay ve etkili öğrenmesini sağlamak için bütün derslerimize drama dersindeymiş gibi hayal güçleri geliştirilerek anlatılır .

Satranç Dersi Birinci Sınıf Eğitim Politikası;
Birinci sınıf öğrencilerimizin ana sınıfından aldıkları alt yapı ile taşları tanıyıp onların önceliklerini öğrenip, mat pat, rok kurallarının öğretilip kavratılması önceliğimizdir. Katıldıkları turnuvalar ise takım ruhunu kazanmalarını sağlamaktır. Kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getirir ve yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlar.

Satranç Dersi İkinci Sınıf Eğitim Politikası;
İkinci sınıf öğrencilerimize taşların birbirine faydalarını, korumalarını öğretip, planlı hareket etmenin önemini kavramalarına yardımcı olmaktır. Yakın dostluklar kurup daha çok sosyalleşmeye ve sosyal yaşamının zenginleşmesine yardımcı olur. Konulara karşı şüpheci yaklaşımı benimsetir, onları ezberci zihniyetten arındırır.

Satranç Dersi Üçüncü Sınıf Eğitim Politikası;
Üçüncü sınıf öğrencilerimize satrancın faydalarının farkındalığını aşılamak, beyin sporu olduğunun bilincini vardırmak. Süratli, doğru ve çabuk düşünebilmeye yardımcı olup, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirmeyi hedefler. Yepyeni hedefler göstererek bu yeni hedefler doğrultusunda motivasyon sağlar.

Satranç Dersi Dördüncü Sınıf Eğitim Politikası;
Dördüncü sınıf öğrencilerimizin turnuvalara katılım sürecinde sıkıntı yaşamaması adına ders içinde düzenlenen maçlarda takım ruhunun, takım sporlarında bireysellik artı çoğul düşünebilme özelliği kavratılmaya çalışılmaktadır. Başarısızlıklar karşısında yılmamayı, başarı için daha da çok çalışmanın gerekli olduğunu, başarılardan büyük hazlar duyarak daha da başarılı olmaya yönlendirilir.

Okunma 7563 defa Son Düzenlenme Çarşamba, 29 Mart 2017 16:32