Branş Derslerimiz

Branş Derslerimiz (11)

Öğlencilerimizin müzik derslerinde atık malzemeler kullanarak yaptıkları “Kendin Yap, Kendin Çal” sergimizi oluşturduk. Çocukluk döneminde seslere karşı olan ilgi yaşla birlikte farkındalık kazanarak artmaya devam etmektedir. “Kendin Yap, Kendin Çal” etkinliği öğrencilerimizin merak etme, deneme, yeni sesler yaratma, el becerilerini geliştirme ve sonrasında ise ritim duygularını güçlendirmede önemli bir yol olarak kullanılmaktadır.

Öğrencilerimizin gurup çalışmalarında birlikte çalabilme ve kendilerini gurubun bir parçası olarak hissetmeleri adına çalışmalarımız devam ediyor. Bir yandan eğleniyor, bir yandan da yeni notaları keşfediyoruz.

Günümüzde eserlerini izleme fırsatı yakaladığımız, “Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Fındıkkıran” bale müziklerine hayat veren; Senfoni, opera, enstrümantal ve oda müziği gibi birçok tarzda esere sahip olan usta müzisyen Pyotr İlyiç TCHAİKOVSKY’i tanıdık ve eşsiz eserlerinden örnekler dinledik.

Dünyada ve ülkemizde bir çok müzik aleti var. Bir çoğu yöresel kalırken, bir çoğu dünya çapında tanınmaya ve kullanılmaya devam ediyor. Bizde bu hafta adını daha önce duymadığımız enstrümanlarla tanıştık.

Öğrencilerimizin müzik kültürlerini güçlendirmek ve iyi bir dinleyici, belkide iyi bir müzisyen olabilirmelerini sağlayabilmek için enstrümanları, seslerini, çalınış biçimlerini ve hangi aileye ait olduklarını öğreniyoruz.

Öğrencilerimizin yaratıcılığını geliştirme, deneyimleme ve merak etme isteği uyandırabilme, el-göz koordinasyonunu geliştirme, gurupla müziksel bir diyalog kurabilme becerilerini güçlendirmek adına müzik derslerimizde kendi çalgılarımızı yaparak çok eğlenceli bir ders geçirdik.

Steve Jobs “Bu ülkedeki herkesin bilgisayar programlamayı öğrenmesi gerek, çünkü insana düşünmeyi öğretir.”

Algoritma, robotik kodlama, elektronik, robot tasarım, 3 boyutlu tasarım ve kodlama ile oyun tasarımı gibi beceriler önümüzdeki yılların okuma yazma gibi en temel becerileri arasında yer alacak. Bu temel beceriler kapsamında 6-10 yaş arasındaki çocuklarımızı kodlama ve robotik eğitimleri ile 21. yy becerilerine sahip, algoritmik düşünme becerilerini geliştiren, sistematik düşünmeyi ve planlamayı öğrenen, olay ve durumlar arası ilişkileri görmeyi sağlayan, yaratıcı düşünen, ortak çalışabilen, kodlama becerilerine sahip, makinelerin çalışma mantığını kolay kavramalarını sağlayan ve üreten nesiller olarak yetiştirmek temel hedeflerimiz arasında yer almaktadır.

Temel bilgisayar kullanım becerilerine sahip öğrencilerimiz, interneti doğru ve etkin kullanmakta, bunun yanı sıra “Microsoft Showcase School” olarak temel Microsoft eğitimine önem vermekte bu kapsamda Office programlarını (Ms Word, Ms Powerpoint ve Teams) öğretmekte ve bu becerileri kazanan çocuklarımıza sertifika vermekteyiz.