Çocuklarımızla birlikte Gökkuşağı Deneyi yaptık. Deneyimizde gıda boyası sebebiyle su eklenince oluşan renklerin dansını merakla bekleyerek gözlemledik. Bazı yiyeceklerin boya maddesi içerdiğinden fazla tüketilmemesi gerektiği konusunda sohbet edildikten sonra deneyimizi sonlandırdık.

Genel tekrar niteliğinde yaptığımız etkinliğimizde konumuz "uzunluk ölçme" idi. Sınıflarımızda hazırladığımız panomuzda, çocuklarımız büyük legoları arkadaşlarının boylarına göre hizalama çalışmaları yaptılar. Hizalama yaparken, sayma, arttırma ve eksiltme işlemi, örüntü kurma çalışmasını da aynı anda yapabilme kazanımlarını tamamlayabildiler.

Anasınıfı B bugün İngilizce açık sınıf projelerini gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz İngilizce dersi içerisinde yaptıklarını velilerimizin gözü önünde de sergiledi. İngilizce şarkılar söyleyen, canlandırmalar yapan ve oyunlar oynayan öğrenciler izleyenleri adeta büyüledi.

Kategori İngilizce

Asb meslekler konusunu işleyerek meslekler atölyesinde hem eğlendi hemde öğrenerek güzel vakit geçirdi

Kategori Ana Sınıfları

Geçtiğimiz  hafta Anasınıfı öğrencilerimizle birlikte  açık sınıf etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimizde sınıfımızın kapılarını açarak velilerimizin ders işleyişi, ingilizce kazanımları ve bu kazanımları verme yöntemimizi görme fırsatları oldu. Genel olarak akış ve işleyiş çok verimli geçti çok güzel dönüşler aldık bunun yanı sıra hem eğlendik hem paylaşımda bulunduk.

Mesleki gelişim süreci, çocuklukta bir meslek fikrinin oluşmaya başlamasından itibaren, yetişkinlikte bir meslek sahibi oluncaya kadar geçen gelişim evrelerini kapsar.  Anasınıfı grubumuzda meslek bilinci oluşturmak ve çevrelerindeki meslekleri tanıtmak amaçlı  “Hayalimdeki meslek etkinliği ”ni gerçekleştirdik. Çocuklarımız hazırladıkları "Meslek afişleri" ni sınıflarında arkadaşlarına sunum yaparak tanıttılar. Daha sonrasında konumuzun daha iyi pekișmesi için "Job Kids Mesleki Oyun" yerine okul gezisi yapıp, eğlenceli anlar yaşamalarını sağladık.

Anasınıfı cocuklarımızın hazırladığı sınıf günü gösterileri büyük bir heyecanla tamamlanmış oldu. Sınıf gününde dramalar, dans gösterileri, şiir ve oratoryo çalışmaları, slayt ve video gösterimleri yapıldı. Çocuklarımız özgüvenlerini geliştirmiş ve dikkatlerini hiç bozmadan akışa uygun olarak gösterilerini sergileme fırsatı bulmus oldular.

Anasınıfı B Kütüphaneler haftası sebebiyle Cemil Meriç İlçe Halk kütüphanesine gezi düzenledi kitap okuma etkinliği ve hazırlanan aktiviteye katıldı.

Kategori Ana Sınıfları
Okulumuzun gezisi kapsamında gittiğimiz tiyatro olan "Papağan Kaçtı" oyununu çocuklarımız heyecan ve büyük bir merakla izlediler. Tiyatronun konusu ise, Armağan, Rüstem dede ve Gül nine ile yaşayan bir papağandır. Armağan, her gün bir öncekine benzeyen hayatından çok sıkılınca, Sarı Karga'nın da kandırmasıyla evden kaçar. Sarı Karga, Armağan'dan boşalan yere yerleşmek için türlü numaralar yapar. Bu arada Armağan, sokaklarda pek çok zorluk ve olay yaşamaktadır. Tiyatro izleme keyfine varan çocuklarımız eğlenceli anlar yaşadılar.