Çarşamba, 07 Şubat 2018 16:25

ANASINIFI A MEYVE SUYU HAZIRLIYOR

Miniklerle öncelikle temizlik konusuna dikkat çekmek amacıyla,ön hazırlık olarak ellerini yıkayarak etkinliğe geçtik.Portakal ve mandalinaları ikiye kestikten sonra,bütün -yarım kavramına dikkat çektik.Sonra portakal ve mandalina sıkma işlemini gerçekleştirip,hazırladıkları meyve sularını bardaklarına kendileri doldurdu.Bu sırada taze sıkılmış meyve suyu içmenin,sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini konuşarak,işlem görmüş meyve suyu içerken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladık.

Kategori Ana Sınıfları
Hayal dünyaları oldukça geniş olan, her şeyi merak edip soru soran anasınıfı öğrencilerimizle Ali Kuşçu Gökbilim Merkezine gezi düzenledik.Çocuklarımız etkileyici planetaryum ve uzay deneyimi yaşadılar. Dünya ve gezegenlere farklı bir açıdan bakıp, atölye çalışmasına katıldılar.

Perşembe, 11 Ocak 2018 09:43

AS/A GÖKKUŞAĞI DENEYİ

Renkli bonibonları yuvarlak olacak şekilde tabağımıza dizdik.Ardından tabağın ortasına sıcak su döktük.Bonibonların rengi gökkuşağı oluşturdu.Sıcak suyun bonibonlardaki gıda boyasını ayrıştırmasını hep beraber izledik.

Perşembe, 04 Ocak 2018 12:08

AS/A SUDA BATMAYAN PORTAKAL DENEYİ

Miniklerle suda batmayan portakal deneyi yaptık.Bu deneyle bir maddenin suda yüzmesini veya batmasını sağlayan etmenlerden biri olan yoğunluk kavramına odaklandık.Neden kabuklu portakalın yüzdüğünü,kabuğu soyulmamış portakalın battığını  tartıştık ve bu konu hakkında bilgi edindik.

Cuma, 15 Aralık 2017 14:24

AS/A İLE BEDEN EĞİTİMİ DERSİMİZ

Basketbolda top sektirmeyi öğrendik...

Kategori Ana Sınıfları

Tutum,Yatırım ve Türk Malları haftasını kutlarken hem eğlendik hemde şiirler okuduk.Yurdumuzun ürünlerini ve barkod numaralarını öğrendik .Yerli malı kullanmanın öneminden bahsettik.Yerli malını temsil eden yiyecek ve içecekler getirerek afiyetle yedik.

Kategori Ana Sınıfları

Müze Yükselende Canlanıyor proje kapsamında Evrensel Değerler Çocuk Müzesine gezi düzenledik.Keşif alanlarımız vahşi yaşam -yardımseverlik ve veterinerlik -sevgi idi.Vahşi hayvanların yaşam alanlarındaki hayatlarını oyun ve etkinliklerle birlikte keşfettik.Veterinerlik ve sevgi alanında ise hayvanlar nasıl hasta oluyor?Sorunlarını ve şikayetlerini bizlere nasıl anlatıyor?Onları sadece sahiplenmek yeterli mi?Yoksa onlara farklı duygularla bakmak mı gerekiyor?Hepsini oyunlarla öğrendik.

Kategori Ana Sınıfları

Ana sınıfı A ile İngilizce dersinde şekil bilgimizi geliştirecek oyun oynadık. We played games about shapes in English lesson with Kindergarten A.

Kategori İngilizce
Cuma, 08 Aralık 2017 10:06