Fen ve doğa dersinde kışa hazırlık olarak turşumuzu kurduk.Turşumuzun hazır hale gelmesini gözlemleyip,kendi ellerimizle kurduğumuz turşumuzu yemeyi sabırsızlıkla bekleyeceğiz.

Kategori Ana Sınıfları

Anasınıfı öğrencilerimiz Ekim ayı fen etkinliği kapsamında "kışa hazırlık için turşu kurma çalışması" gerçekleştirdiler. Etkinlik sayesinde, sebzeleri tanıdılar, el becerilerini geliştirdiler, turşunun oluşum aşamalarını gözlemleyerek, yaparak yaşarak öğrendiler. Neşe içinde etkinliğini tamamlayan öğrencilerimiz için güzel bir deneyim oldu.

Kategori Ana Sınıfları

Anasiniflari olarak Sonbahar mevsimi konusuna paralel olarak Altınköy Açık Hava Müzesine gezi düzenledik.Çocuklarimizda köy yaşantısıyla ilgili farkındalık yaratıp, sonbahar mevsiminde  doğada meydana gelen  değişiklikleri gözlemleme fırsatı bulduk. Çok eğlenceli ve bilgi dolu bir gezi oldu.

Kategori Ana Sınıfları

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde,okul bahçemizde yaşayan sevimli tavuk,tavşan ve ördeklerimizi ziyaret ederek,bazı  arkadaşlarımızın evcil hayvanlarıyla da sınıfımızda vakit geçirdik.Doğayı bizlerle paylaşan hayvan dostlarımızın yaşam hakkına destek vermek için neler yapabiliriz?Bu konuda sohbet ettik.Öğrencilerimize hayvanlar ve ihtiyaçları konusunda farkındalık kazandırdık.

Kategori Ana Sınıfları

Sınıflarımızda  hayvanları koruma konusunu işledikten sonra çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak ve küçük dostlarımızın da korunmaya ihtiyaçlarının olduğunu anlayabilmeleri için; çocuklarımızdan ve velilerimizden sokak hayvanlarına yemek, su, mama vermelerini ve fotoğraflandırmalarını istedik. Fotoğraflarla hayvanları korumanın  önemi hakkında sohbet edip, afiş hazırlayarak konumuzu pekiştirdik.

Kategori Ana Sınıfları

Anasınıfı A şubesi ile hayvanlar ünitesi sonunda tavşan çizmeye karar verdik. Ortaya değişik renkte ve şekilde tavşanlar çıktı. Tavşanları sahiplendik ve çok eğlendik .

Kategori İngilizce

Doğukent Anasınıfı/A  Makas Kullanma, Kesme ve Makas Tutma çalışmamız.