Çocuklarımızın estetik duygularını geliştirmek, onlara sanatı sevdirmek ve tanıtmak amaçlı yapılan Görsel Sanatlar Dersi çalışmaları ‘’ Karma Sanat Sergisi ‘’ adı altında, sanatseverlerle buluştu.

Çocuklarımızla birlikte Gökkuşağı Deneyi yaptık. Deneyimizde gıda boyası sayesinde su eklenince oluşan renklerin dansını merakla bekleyerek gözlemledik. Bazı yiyeceklerin boya maddesi içerdiğinden fazla tüketilmemesi gerektiği konusunda sohbet edildikten sonra deneyimizi sonlandırdık.

Meslekler konusunu işledikten sonra Job Kids Meslek Atölyesine giderek hayal ettiğimiz mesleklerin etkinliklerini yaparak keyifli zaman geçirdik.

Kategori Ana Sınıfları

Geçtiğimiz hafta Anasınıfı öğrencilerimizle birlikte  açık sınıf etkinliğimizi gerçekleştirdik. Etkinliğimizde sınıfımızın kapılarını açarak velilerimizin ders işleyişi, ingilizce kazanımları ve bu kazanımları verme yöntemimizi görme fırsatları oldu. Genel olarak akış ve işleyiş çok verimli geçti çok güzel dönüşler aldık bunun yanı sıra hem eğlendik hem paylaşımda bulunduk.

Sabrın, şefkatin ve sonsuz sevginin en güzel timsali olan annelerimiz, iyi ki varsınız.

Mesleki gelişim süreci, çocuklukta bir meslek fikrinin oluşmaya başlamasından itibaren, yetişkinlikte bir meslek sahibi oluncaya kadar geçen gelişim evrelerini kapsar.  Anasınıfı grubumuzda meslek bilinci oluşturmak ve çevrelerindeki meslekleri tanıtmak amaçlı  “Hayalimdeki meslek etkinliği ”ni gerçekleştirdik. Çocuklarımız hazırladıkları "Meslek afişleri" ni sınıflarında arkadaşlarına sunum yaparak tanıttılar. Daha sonrasında konumuzun daha iyi pekișmesi için "Job Kids Mesleki Oyun" yerine okul gezisi yapıp, eğlenceli anlar yaşamalarını sağladık.

Bu ay ki “Ekmek Projesi” kapsamında Afiyet Ekmek Fırınına giderek ekmek yapılırken hangi aşamalardan geçtiğini,soframıza nasıl geldiğini yerinde görerek öğrendik.

Kategori Ana Sınıfları

Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmelerine dikkat çekmek amacıyla C vitamini şenliği düzenledik.Minik şefler kendi hazırladıkları portakal sularını afiyetle içtiler.