Perşembe, 14 Şubat 2019 14:15

DOĞUKENT YERLEŞKESİ İNGİLİZCE DERSİ

Anasiniflarimizla zımpara kağıdı üzerine, pastel boya ile yaptığımız kuş figürlerimiz tamamlandı.

Bu hafta İngilizce dersinde ayları tekrar ettik ve öğrencilerimizle doğdukları ayı konuştuk. Bu kapsamda da doğum günü pastamızı süsleyip istediğimiz gibi boyadık. ☺️

Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi
Fen ve Doğa Etkinliğinde gökyüzü ve Uzay konusunu işledikten sonra görsel ve üç boyutlu olarak yaşantı geçirmeleri için Gök Bilim Merkezine düzenlenen gezimiz çocuklarımıza eğlenceli anlar yaşattı. Planeteryum gösterimi ile uzay boşluğunda güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve gök cisimlerinin arasında yapılan yolculukta her biri birer astronat olmanın heyecanına vardılar.

Kategori Ana Sınıfları
Efe Güray Eğitim ve Spor Vakfı'nda gerçekleşen “Haydi Anne-Baba ve Çocuklar Hep Birlikte Fiziksel Aktiviteye etkinliği,Çocuklarla oyun ağırlıklı egzersizlerle Temel hareket becerisi geliştirmeye yönelik etkinlikler düzenlendi.Velilermiz, Anasınıfı ve Beden Eğitimi öğretmenlerimizle de müzik eşliğinde yapılan Tenis uygulamasıyla gerçekleşti.

Çarşamba, 19 Aralık 2018 11:09

DOĞUKENT YERLEŞKESİ AS/A YERLİ MALI HAFTASI

Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasını sınıfımızda kutladık. Yerli ürün kullanımının ve tutumlu olmanın öneminden konuştuk. Paylaşmanın öneminin de üstünde durarak getirdikleri kuruyemiş ve meyveleri, şiirler ve şarkılar eşliğinde afiyetle yediler. Çocuklarımız ülkemizin barkod numarası -869- öğrendiler ve bunu kontrol etme bilinci oturtulmaya başlandı.

Kategori Ana Sınıfları
Çocuklarımızla birlikte kitap projemiz için Ada kitapevine gezi düzenledik. Okumanın önemini ve güzelliğini kazandırmanın en önemli yanı kitapla geçirilen yaşantıdır. Bunu önemseyerek çocuklarımızın kitapları incelemeleri ve okumaya başlangıç için sevdiği kitabı alması güzel ve özel başlangıç olmuş oldu. Okuma sevgisini aşılamak ve devamı sağlamak için aldıkları kitaplar önümüzdeki yıllarda onlar için güzel bir anı olarak kalacaktır.

Kategori Ana Sınıfları

Şeffaf bir kabı öncelikle sadece su ile doldurduk.Yumurtanın dibe battığını gördük.Ardından suyun içerisine tuz ekledik.Yumurtayı tekrar suya bıraktık.Bu kez yumurtanın dibe batmadığını gözlemledik.Deney sırasında tuzlu suyun yoğunluğunu ve yumurtanın batmadığını gören minikler deneyi keyifle izlediler.

Perşembe, 29 Kasım 2018 13:29

DOĞUKENT YERLEŞKESİ AS/A SABUN PROJESİ

Çocuklarımızla bu proje kapsamında sabunun nasıl oluştuğu, temizlikte sabunun neden önemli olduğu ve sabun olmadan önce insanların nasıl temizliklerini sağladıkları hakkında etkinliklerle konumuz pekiştirildikten sonra el yıkamanın teknikleri hakkında drama çalışmaları yapıldı. Getirilen sabunlar yaratıcı faaliyetlerle süslendikten sonra çocuklarımız sergilemenin gururunu yaşadılar. Temizliğin önemini kavrayarak, heyecanlı ve eğlenceli bir projemizi daha geride bırakmış olduk.