Perşembe, 19 Nisan 2018 09:41

AS/A EĞLENCELİ MEYVE SAATİMİZ

Eğlenceli bir meyve saati için,meyve tabaklarımızı kendimiz tasarladık.Sonra afiyetle yedik.

Geçmişimiz ile bugünümüz arasında bağlar kuran kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımamızı sağlayan yaşlılarımızı Yükselen anasınıfları olarak Öğretmen Necla Kızılbağ Huzurevinde ziyaret ettik.

Kategori Ana Sınıfları

Müze Yükselende Canlanıyor proje kapsamında Anasınıfları olarak Evrensel Değerler müzesinin 2.aşamasını gerçekleştirdik .Bu bölümde böcekler , ekoloji , vahşi yaşam alanlarını keşfettik , eğlenceli zaman geçirdik .

Kategori Ana Sınıfları

Anasınıfları olarak okulumuzda başlattığımız “Ziller Geri Dönüşüm İçin Çalıyor” projesi kapsamında çocuklarımıza;

• Doğa ve çevreyi koruma bilinci kazandırmak,
  • Her atığın çöp olmadığının farkına varmalarını sağlamak,
  • Geri dönüşüm sayesinde israfı önlemek gibi birçok kazanım kazandırmak ve farkındalıklarının artmasını hedeflemek.

Okul-aile işbirliği içinde yürüttüğümüz projemize vermiş olduğunuz destekten dolayı herkese çok teşekkür ederiz.

Salı, 06 Mart 2018 10:22

PARMAK İZİ DENEYİ AS/A

Parmak boyalarla parmak izi çıkardık ve dağılmasın diye üzerini bantlayarak,altına kime ait olduğunu yazdık.Son olarak herkes büyüteçle inceledi.Anladık ki parmak izi tablosunda,hiç kimsenin izi birbirine benzemiyor.

Cuma, 23 Şubat 2018 11:33

MUTFAK ETKİNLİĞİ AS/A

Bu ay mutfak etkinliğinde nefis pudingli pasta yaptık. İkindi kahvaltısında afiyetle yedik.

Çarşamba, 07 Şubat 2018 16:25

ANASINIFI A MEYVE SUYU HAZIRLIYOR

Miniklerle öncelikle temizlik konusuna dikkat çekmek amacıyla,ön hazırlık olarak ellerini yıkayarak etkinliğe geçtik.Portakal ve mandalinaları ikiye kestikten sonra,bütün -yarım kavramına dikkat çektik.Sonra portakal ve mandalina sıkma işlemini gerçekleştirip,hazırladıkları meyve sularını bardaklarına kendileri doldurdu.Bu sırada taze sıkılmış meyve suyu içmenin,sağlığımız üzerindeki olumlu etkilerini konuşarak,işlem görmüş meyve suyu içerken daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladık.

Kategori Ana Sınıfları
Hayal dünyaları oldukça geniş olan, her şeyi merak edip soru soran anasınıfı öğrencilerimizle Ali Kuşçu Gökbilim Merkezine gezi düzenledik.Çocuklarımız etkileyici planetaryum ve uzay deneyimi yaşadılar. Dünya ve gezegenlere farklı bir açıdan bakıp, atölye çalışmasına katıldılar.

Perşembe, 11 Ocak 2018 09:43

AS/A GÖKKUŞAĞI DENEYİ

Renkli bonibonları yuvarlak olacak şekilde tabağımıza dizdik.Ardından tabağın ortasına sıcak su döktük.Bonibonların rengi gökkuşağı oluşturdu.Sıcak suyun bonibonlardaki gıda boyasını ayrıştırmasını hep beraber izledik.

Perşembe, 04 Ocak 2018 12:08

AS/A SUDA BATMAYAN PORTAKAL DENEYİ

Miniklerle suda batmayan portakal deneyi yaptık.Bu deneyle bir maddenin suda yüzmesini veya batmasını sağlayan etmenlerden biri olan yoğunluk kavramına odaklandık.Neden kabuklu portakalın yüzdüğünü,kabuğu soyulmamış portakalın battığını  tartıştık ve bu konu hakkında bilgi edindik.