Çocuklarımızla birlikte kitap projemiz için Ada kitapevine gezi düzenledik. Okumanın önemini ve güzelliğini kazandırmanın en önemli yanı kitapla geçirilen yaşantıdır. Bunu önemseyerek çocuklarımızın kitapları incelemeleri ve okumaya başlangıç için sevdiği kitabı alması güzel ve özel başlangıç olmuş oldu. Okuma sevgisini aşılamak ve devamı sağlamak için aldıkları kitaplar önümüzdeki yıllarda onlar için güzel bir anı olarak kalacaktır.

Kategori Ana Sınıfları

Şeffaf bir kabı öncelikle sadece su ile doldurduk.Yumurtanın dibe battığını gördük.Ardından suyun içerisine tuz ekledik.Yumurtayı tekrar suya bıraktık.Bu kez yumurtanın dibe batmadığını gözlemledik.Deney sırasında tuzlu suyun yoğunluğunu ve yumurtanın batmadığını gören minikler deneyi keyifle izlediler.

Perşembe, 29 Kasım 2018 13:29

DOĞUKENT YERLEŞKESİ AS/A SABUN PROJESİ

Çocuklarımızla bu proje kapsamında sabunun nasıl oluştuğu, temizlikte sabunun neden önemli olduğu ve sabun olmadan önce insanların nasıl temizliklerini sağladıkları hakkında etkinliklerle konumuz pekiştirildikten sonra el yıkamanın teknikleri hakkında drama çalışmaları yapıldı. Getirilen sabunlar yaratıcı faaliyetlerle süslendikten sonra çocuklarımız sergilemenin gururunu yaşadılar. Temizliğin önemini kavrayarak, heyecanlı ve eğlenceli bir projemizi daha geride bırakmış olduk.

Kategori Ana Sınıfları

Kasım ayında mutfak etkinliği olarak ton balıklı makarna salatası yaptık.Afiyetle yedik.

Kaçışan Mikroplar Deneyi
Bu ayki Fen ve Doğa Etkinliğinde Kaçışan Mikroplar Deneyi yaptık.Deneyimizin sonucunda, mikroplardan arınmak için sadece suyun yeterli olmadığı, el ve vücut temizliğinde mutlaka sabun da kullanmamız gerektiği sonucunu ortaya çıkardık.

Çarşamba, 07 Kasım 2018 20:10

DOĞUKENT KAMPÜSÜ AS/A KIZILAY HAFTASI

Sınıflarımızda Kızılay Haftası'nda, Türk kızılayının faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmak, dayanışmanın önemini kavratmak, toplumsal bilinç oluşturmak gibi kazanımları desteklemeye yönelik yaratıcı etkinllier planlayıp uyguladık.

Çarşamba, 24 Ekim 2018 13:03

DOĞUKENT KAMPÜSÜ AS/A YAŞASIN SONBAHAR

Bu hafta Sonbahar konusunu işledik. Sınıflarımızda Sonbahar mevsiminin özellikleri hakkında beyin fırtınası yaptık. Öğrencilerimizle topladığımız yapraklardan yaratıcı etkinlikler yaptık. Sınıf içi etkinliklerimiz pekiştirilmesi için "ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİNE" gezi düzenleyerek doğadaki değişiklikleri gözlemleme fırsatı bulduk. Sonbaharın gelişini eğlenerek, öğrenerek, gözlemleyerek sevinçle karşılamış olduk.

Kategori Ana Sınıfları

Sonbaharın en güzel anlarını yaşadığımız şu günlerde çocuklarla birlikte sonbaharı resmetmeye çalıştık. Biz düşen ve renk değiştiren yaprakları yağan yağmuru çok sevdik.

Anasınıfı öğrencilerimiz maydanoz ektiler. Heyecanla bitkilerin büyümesini bekliyorlar.