Ders Programları&Zaman Çizelgesi

Aylık Yemek Listesi

Yemek Menüsü

Yükselen Radyo

Okulumuz radyosunu internet üzerinden 24 saat dinleyebilirsiniz.

Radyo Dinle

Özel Yükselen İlkokulu

Tanıtım Kataloğu

Kataloğa Git

Rehberlik

• icon NİSAN AYI TEMASI "MESLEKİ GELİŞİM"
  • MART AYI REHBERLİK TEMASI "SORUMLULUK ALMA"
Değerli velilerimiz,

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Yükselen Koleji Rehberlik Birimi çalışmaları kapsamında, Nisan ayı “Mesleki Gelişim” (Meslekleri Tanıma, İlgi ve Yetenekleri Tanıma) konulu temamız, rehber öğretmenler tarafından tüm sınıf düzeylerinde hikayeleştirme ve hazırlanan video sunumu şeklinde işlenmiştir.

Mesleki gelişim eğitimi, çocukların farklı meslekleri tanıyarak, meslek mensuplarının toplumdaki iş bölümüne nasıl katkı sağladıklarını ve mesleklerinin sorumluluklarını yerine getirmediklerinde yaşanan aksaklıkların farkına varmalarını sağlar. Bunun yanı sıra, mesleki gelişim eğitimi, çocukların ilerideki yaşantılarında mesleki yönelimleri için çocukluktan itibaren, yetenekleri, becerileri ve ilgileri ile ilgili farkındalık kazanmalarına yardımcı olur. Bu nedenle, küçük yaşlardan itibaren çocukların farklı meslekler ile tanışması önemlidir.

Bu eğitimi pekiştirmek amacıyla, evde sizlerin de bu konuların üzerinde durmanız faydalı olacaktır. Örneğin, çocuklarımız, çevrenizdeki farklı meslek gruplarındaki kişiler ile tanıştırılabilir ve meslekleri ile ilgili bilgi edinmeleri sağlanabilir.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Saygılarımla,
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Yükselen Eğitim Kurumları
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             İlkokul Rehberlik Birimi

Daha Fazla

Değerli velilerimiz,

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Yükselen Koleji Rehberlik Birimi çalışmaları kapsamında, Mart ayı “Sorumluluk Alma (Yaşa Uygun Sorumluk Alma, Günlük Yaşam Becerilerin Desteklenmesi, Akademik Etkinlikler İle İlgili Sorumluluk Alma, Etkin Karar Verme) konulu temamız, rehber öğretmenler ve diğer öğretmenler tarafından okulumuz konferans salonunda tüm öğrencilerimize drama ve sunum şeklinde işlenmiştir. Bu temaları pekiştirmek amacıyla, evde sizlerin de bu konuların üzerinde durmanız faydalı olacaktır.

Anne babalar olarak sorumluluk sahibi ve kendi ayakları üstüne durabilen çocuklara sahip olmak istiyoruz fakat çocukların kendi sorumluluklarını alabilmesi ve becerilerini kullanabilmesi, belirli bir yaşa geldiğinde bir anda olabilecek bir durum değildir. Çocuklara sorumluluk almayı öğretmek, çok küçük yaşlardan itibaren aşamalı olarak atılan adımlarla mümkündür.

Sorumluluk duygusu ile özgüven arasında oldukça güçlü bir ilişki vardır. Çocuklara, becerilerini kullanmaları ve geliştirmeleri için olanak verilmezseyeterlilik duygusu ve özgüven gelişimi olumsuz etkilenir. Çocuklara ne kadar sorumluluk verilirse yetişkinlere olan bağımlılıkları o kadar azalır ve kendi ayaklarının üstünde durabilmeye o kadar erken başlarlar. Ev ortamında sorumluluk almasına fırsat verilmeyen çocuklar, okul yıllarında ödevlerini ve eşyalarını sıklıkla unutan, kişisel eşyalarını ve yaşadığı ortamı düzenlemekte zorlanan, karşılaştıkları sorunları kendi başlarına çözemeyen ve yetişkinlere bağımlı olan bireyler haline gelirler.

Sorumluluk verilirken çocukların gelişim özelliklerini dikkate almak gerekir. Bir çocuğun yapabileceklerinden fazla veya az sorumluluk vermek, onun motivasyonunu, yeterlilik duygusunu ve özgüvenini olumsuz etkiler. Çocukların belirli bir yaşta gelişim düzeyleri farklılık göstermek ile birlikte; çocuğun her yaşta mutlaka alabileceği sorumluluklar vardır.  Aşağıda yaş düzeylerine göre çocukların alabileceği sorumluluklar listelenmiştir. listeye uygun olarak, çocuğunuza hangi sorumlulukları verdiğinizi kontrol edipyaşına uygun sorumlulukları vermediğinizi fark ettiyseniz, tüm sorumlulukları bir arada değil de aşamalı olarak kazandırmaya çalışmanız uygun olacaktır.

Daha Fazla

Kuruluş Öyküsü

Diş hekimi olan Gülsen ve Mehmet Yüksel her ana baba gibi evlatlarının iyi bir eğitim almasını istedikleri için kızları Başak okul yaşına geldiğinde okul aramaya başlarlar. Başak'ı Ankara'nın gözde bilinen kolejlerinden birine verirler fakat büyük meblağlar ödemelerine rağmen beklentilerine bir türlü cevap bulamazlar.

Veli Görüşleri

Velilerimizin Okulumuz Hakkında Görüşleri